Milletvekili Cemal Öztürk vefasını gösterdi!

Eynesil’de Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk Hafızlık İmam Hatip Orta Okulu, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün Millî Eğitim Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimler neticesinde geleceğin hafızlarını yetiştirmek üzere eğitim-öğretime başlıyor.
Hafızlık Yatılı İmam Hatip Ortaokulu, 2020-2021 eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Bölgenin ilk yatılı hafızlık proje okulunda, örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi uygulanacak. Yeni açılacak imam hatip ortaokulunda ara sınıflara öğrenci kaydedilmesi, personel ve öğretmen ihtiyacı, personel normu, elektronik kayıt, CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri), donatım ile idari iş ve işlemler Valilikçe yürütülecek.
Okula Eynesilli Mustafa Eren Hazretlerinin İsmi Verildi
2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülecek okula, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün Bakanlık nezdinde yapmış olduğu girişimler neticesinde, Eynesilli Mustafa Eren Hazretlerinin ismi verildi. Bu bağlamda yapılan protokol gereği okul, ‘Hacı Mustafa Eren Hafız İmam Hatip Ortaokulu’ olarak adlandırıldı.
Milletvekili Öztürk’ün babası merhum Osman Öztürk’ün, Mustafa Eren Hazretlerinin müridi olduğu ve Eynesil Yeşil Câmii ve Bulancak Sarayburnu Camii başta olmak üzere, Giresun ve başka şehirlerde birçok dini eserin yapımında kendisini vakfettiği bilinmektedir.
Ayrıca Mustafa Eren Hazretlerinin, Milletvekili Öztürk’e küçük yaşlardan itibaren ilgi gösterdiği ve babasına, ‘ileride ülkesi ve şehri için başarılı işlerle meşgul olacağı, güzel hizmetlere vesile olacağı’ hususunu o günlerde müjdelemiştir. Bu bilinçle Milletvekili Öztürk, Mustafa Eren Hazretlerine olan sevgi ve hürmetine binaen de, bu okulun adının ‘Hacı Mustafa Eren Hafız İmam Hatip Ortaokulu’ olarak adlandırılmasına vesile oldu.
Eynesilli Mustafa Eren Hazretleri kimdir?
Eynesilli Mustafa Eren Efendi, 28 Ocak 1926’da, Eynesil’in Ören köyünde , eski adıyla “Yağabil” yeni adıyla “Yakuplu” mahallesinde doğdu.
Babası, Mollahaliloğullarından Molla Mustafa’dır. Sert mizacı ile tanınan Molla Mustafa, Eynesil’de ticaretle meşgul oldu.
1955 yılına kadar devam ettirdiği ticaret hayatını oğullarına bırakarak, kendisini tasavvufa ve İslâmi çalışmalara verdiği bilinen bir husustur.
Giresun/Eynesil ilçesine bilinen üç adet eser bırakmıştır. Bunlardan birisi, Eynesil giriş tarafında bulunan Kubbeli Çeşmedir ve yol tarafında hemen camiînin yanında yer almaktadır, hiçbir mimari proje olmadan yaptırtmıştır. Cennette aynen böyle bir şadırvan gördüğünü belirtmiştir.
Ayrıca, Giresun’un giriş ve çıkışına birer tane büyük camii yaptırtmaya başlamıştır. Bu camiilerde Osmanlı mimarisi kullanılmaktadır ve kesme taşlar ile yapılmaktadır.
Giresun giriş ve çıkışlarına, Osmanlı mimârisi ile kesme taşlar kullanarak iki câmi projesi çizmiştir. Bu camilerin adları Eynesil Yeşil Câmii ve Bulancak Sarayburnu Camii`dir.
Kabri, Yeşil Camii önünde medfûndur.
Bu iki camii hakkında, Yeşil Camii tamamlandığında Türkiye’nin düzeleceğini, Sarayburnu Camii tamamlandığında ise Dünyadaki durumların düzeleceğini söylemiştir.